Forum
Jak oświetlić pokój niemowlaka? Jakie światło najlepsze?
Cytat z mama data 19 października 2020, 20:17Witam wszystkie doświadczone mamy.
Chciałam poradzić się co do światła w pokoju maluszka. Nie wiem na jakie oświetlenie się zdecydować by później go nie zmieniać. Wiem, że powinno się palić całą noc, ale nie chce by było zbyt mocne. Pytanie też jeśli chodzi o temperaturę i barwę. Wybrać ciepłą czy zimną?
Dzięki za wszystkie porady!
Witam wszystkie doświadczone mamy.
Chciałam poradzić się co do światła w pokoju maluszka. Nie wiem na jakie oświetlenie się zdecydować by później go nie zmieniać. Wiem, że powinno się palić całą noc, ale nie chce by było zbyt mocne. Pytanie też jeśli chodzi o temperaturę i barwę. Wybrać ciepłą czy zimną?
Dzięki za wszystkie porady!
Cytat z dziadek data 19 października 2020, 20:24Kiedyś to się świeczki paliło i jakoś było. Wszyscy żyją! Szukacie problemów na siłę.
Kiedyś to się świeczki paliło i jakoś było. Wszyscy żyją! Szukacie problemów na siłę.
Cytat z tata data 19 października 2020, 20:35Tutaj coś wiem i ci powiem.
Światło ciepłe i delikatne. Kupić możesz lampkę nocną do gniazdka, która się będzie świecić.
Możesz podłączyć ją do przedłużacza i umieścić pod łóżkiem by nie raziło nikogo w oczy.
Lampy LED spokojnie wystarczą. Jest tego wiele i w niewielkich pieniądzach.
Tutaj coś wiem i ci powiem.
Światło ciepłe i delikatne. Kupić możesz lampkę nocną do gniazdka, która się będzie świecić.
Możesz podłączyć ją do przedłużacza i umieścić pod łóżkiem by nie raziło nikogo w oczy.
Lampy LED spokojnie wystarczą. Jest tego wiele i w niewielkich pieniądzach.
Cytat z Siostra data 19 października 2020, 20:41Są też lampy mobilne, które możesz ładować jak telefon. Lampki nocne do kontaktu też się sprawdzą.
Pokój niemowlaka nie musi mieć dużo światła. Będziecie widzieć jak śpi się dziecku. Zmienić lampkę nie problem.
Są też lampy mobilne, które możesz ładować jak telefon. Lampki nocne do kontaktu też się sprawdzą.
Pokój niemowlaka nie musi mieć dużo światła. Będziecie widzieć jak śpi się dziecku. Zmienić lampkę nie problem.
Cytat z Siostra data 27 sierpnia 2021, 14:32Mi się podoba taka lampa wisząca jak mają w sklepie Ardant. Ważne by dawała sporo światła i klosz nie był zamknięty do końca.
Mi się podoba taka lampa wisząca jak mają w sklepie Ardant. Ważne by dawała sporo światła i klosz nie był zamknięty do końca.